simple-minded

Sarah, 22 years old, Indonesian.
engineer of telecommunications also amateur photographer.
I do love science, astronomy, archeology. and I'am conspiracy junkie.
I love 70's - 90's songs as well.
Twitter | Facebook
Ask me anything!

September 15th

Hello fellows!

It’s Monday again. maybe it’s a tough day for you huh? but it’s quite interesting for me. hehe :p

as usual, I did attend my English course from 10.00 to 13.30. Everyone told their weekend-story. some have good stories, while some have nothing to say because they just stay at home and got bored. 

Today we talked about sharing a flat with your flatmate.

I’ve never shared a flat with anybody, but I think I must prepare to share one if I will go abroad and being an International Student out there. Me and my course-friends agree that sharing a flat is a difficult thing to do, because the different habit, and also the personal character that sometimes can’t meet each other.

after class, I went home and watched Sherlock series. on its first episode I just amazed with that, it’s great! totally! but when i continue to the next episode, I’ve confused. why they do the same dialogue, same condition, same character, same case but different way to solve? I just don’t get it. But i just watched two episodes, what can I say? overall, i really like the idea, to bring Sherlock Holmes in 21st century, interesting!

okay, that’s my story for today,

need to study my English now, 10 days before the course exam.

cheerio!

Sincerely,

Annisa Sarah

PAUD Komunitas Menara

I have a new interesting routine for every Saturday morning!

I’m being a volunteer in  Komunitas Menara which developed by A. Fuadi, the author of Negeri 5 Menara.

Komunitas Menara opens Pendidikan Anak Usia Dini (PAUD). it’s like Kindergarten, for 3 to 5 years old kids, free from any kind of cost, including student’s uniform.  But it’s not the point that makes them the best PAUD I’ve ever seen.

What makes them so special then?

This school emphasize student’s sense of motoric. They teach how to build something from blocks, what we need to do to keep the environment clean, how to be a nice kid, what could we do to help our friends, etc.

Reading, writing and number counting have a small portion in their activities. The main purpose of this PAUD, is build the child’s character. They hone children’s imagination by making something, drawing, and another kind of activity that including the children to do something with their own hand. They even never use a whiteboard.

Read More

Pre-Intermediate class, TBI Fatmawati

image

Since Monday, Sept 8th, I started my Global English class at The British Institute Fatmawati.

How come? Don’t you want to join IELTS preparation class, Sar?

Okay, I will tell you the whole story.

Last week I took the placement test. After finished 100 questions and wrote essay, the result was out.  I belong to pre-intermediate class, or level 5. For IELTS preparation class, student must be at Intermediate level, which means level 6. SO WHAT SHOULD I DO THEN? I already resigned from work, but I can’t join IELTS preparation class.

TBI suggest me to practice my grammar and writing skill in global English class until September 25th and then I could join IELTS prep class at September 29th. So I take the chance. It doesn’t like my expectation, it cost so much money though.

Read More

Masa Remadja, by White Shoes & The Couples Company

Song : Aprilia Apsari
Lyrics : Aprilia Apsari

Masa Remadja masa yang paling gemilang /
Hasrat merekah berbinar tiada tandingan /
Selalu canda ria tawa semerbak bagai mimpi /
Suka duka bersama-sama setiap hari /
Rona bersemi mengias mengukir memori /

Merekah bersemi gairah masa di SMA /
Semerbak harumnya nirwana tak akan terlupa/

Masa belia masanya untuk bersuka /
Getar di hati pertama tak akan terlupa berulang kembali /

Manisnya lamuna membias bak pelangi /
Patahnya harapan bukan penghalang mimpi /
Resah gelisah berlalu cepat berganti

———————————————————————————————————

hai, setelah mendengarkan lagu ini, jadi ingin berbagi sedikit kalimat. Kita kembali ke Sarah yang berumur 16 tahun, 

Enam Belas Tahun,

emosi bergejolak, adrenalin terpacu deras.
apakah kau tau yang ada di pikiran remaja kala itu?

Ia ingin berteman, ia ingin berkelana, ia ingin bercinta.

tanpa tahu apa yang terjadi setelah itu, ia hanya ingin memulainya.  

-SRH, 20 Juli 2014

Being Bright with My Own Way

image

(foto: http://freddysetiawan.wordpress.com/)

Good morning, happy weekend!

today i want to share my story about hunting jobs, and reason why i end with this company.

Bermula dari jobfair, setelah selesai sidang gue ga langsung lapar akan kerjaan kantoran gitu, gue mau mengistirahatkan diri gue dari kesibukan kampus yang akademis dan non akademis selama 3.5 tahun itu. setelah beberapa minggu, mulai lah gue dateng jobfair, mau tau aja sih sebenernya. lalu gue ke jobfair braga, yang ada telkom indonesia nya. long story short, gue rekruitasi PT PINS INDONESIA. ini anak perusahaannya telkom. gue sempet sih lamar perusahaan lain, tapi satu alesan kuat gue kenapa gue mau pins karena : Perusahaan Indonesia, dan telkom group.

Read More

What you get by playing Left 4 Dead with friends?

Selamat pagi teman,

Hari ini gue akan cerita tentang Left 4 Dead. Game yg gue sendiri ogah mainin karena gw takut mainin first-person-shooter yang ada hubungannya sama  setan, zombie apapun itu lah. Game first-person-shooter yang gue mainin paling Cuma Time Crisis di timezone bwkekek

image

Buat main game ini, serunya sih berempat. Tapi gue disini bukan mau ngasih tau tips and trick lah, orang gue aja ga pernah mainin. Gue cuma jadi penonton dan komentator dikala temen-temen gue main di sekre. Nah, disini gue mau bahas (dari hasil pengamatan gue) apa yang sebenernya tanpa lo sadari lo dapet selagi main Left 4 Dead bareng temen-temen lo :

Read More

Dear you, mahasiswa semester satu tersayang

Hai,

gue mau ngucapin selamat datang di dunia perkuliahan. dunia yang sangat amat berbeda dari masa kalian masih duduk di bangku kayu yang bisu dan menjalankan rutinitas konvensional

ini sama sekali berbeda, dari keseharian kalian yang waktu belajarnya tetap setiap hari dengan teman yang sama dan aktivitas siswa yang tidak berkembang dari tahun ke tahun

dan lagi, ini juga berbeda. teman kalian juga bukan teman yang seperti kalian bayangkan saat SMA dimana kalian benar-benar senasib sepenanggungan. contoh kecil, kalian masuk dan lulus bersama. pada masa itu

selamat, lo berkesempatan merasakan mahasiswa

Read More

Hello, I really need Kagebunshin no Jutsu right now

A person who would duplicate herself to finish all of her tasks. Thesis Proposal, Internship, training from her laboratory, and her organization’s problems.

Usahalah!

image

ini sepenggal cerita dari kejadian nyata
yang menimpa langsung ke saya
bahwasanya.. sebuah usaha yang anda lakukan, akan Tuhan balas
dengan nikmat yang bahkan berkali-kali lipat dari yang kau jalankan

siapa yang udah ambil TA1?
mungkin untuk angkatan 2010 sekitar 45% aja yang udah ambil
siapa yang ambil TA1 sambil Riset Lab?
mungkin lumayan banyak, 50% dr yg ambil TA1
siapa yang ambil TA1, Riset Lab, dan menjabat Kepala Departemen Himpunan?? hmmm…. mungkin cuma segelintir aja

Read More

Re-post dari Multiply. RINJANI 2008!

yaak suatu siang pada tanggal 2 oktober 2008, gue baru packing. padahal si monang udah nelfon nelfonin suruh beli spirtus. si obet udah di kudus udah siap semua. sialnya gue ga punya anorak jadi pupus sudah harapan foto pake anorak sisgahana di puncak rinjani.

setelah dari rumah ayahanda tercinta gue beli spirtus dan logistik buat 5 hari d gunungnya. makanannya cukup mewah (kornet, mie, sarden). gue bingung mau beli apa lagi. orang ga bisa masak juga gue. sesampainya dirumah gue packing lagi dan tersisalah diluar eiger milik jason abangnya monang sepasang sepatu dan sleeping bag (karena kegedean jadi ga masuk kerir) dan di sebelahnya tas gym nyokap nike buat sehari hari di bis nya ato di homestay nya. udah deh tinggal tidur.

dimulai dari 03 oktober 2008..

Read More

More Information